Jatkuvassa testauksessa sovelluksen tietoturvan testaus ja varmentaminen integroidaan osaksi sovelluksen kehityksen ja ylläpidon sykliä. Jatkuvan testauksen tavoitteena on tuoda tietoturva lähemmin osaksi sovelluksen kehitystä ja tuoda löydetyt havainnot helposti kehittäjien korjattavaksi nopeammalla aikataululla. Jatkuvan tietoturvatestauksen toimeksiannoissa 2NS:n asiantuntija on mukana sovelluksen päivitysten julkaisujen ja kehityssprinttien suunnittelussa ja näin tietoturva tuodaan lähemmin osaksi sovelluksen elinkaarta ja kehitystä.
2NS:n osaaminen verkkopalveluiden ja -sovellusten jatkuvassa testauksessa perustuu yrityksemme pitkään osaamiseen web-sovellusauditoinneista ja teknisestä tietoturvatestauksesta.
Tekninen tietoturvatestaamisemme perustuu kokemuksemme pohjalta hioutuneeseen omaan metodologiaamme. Tämän pohjana ovat alalla laajalti tunnetut standardit kuten OWASP Web Security Testing Guide, OWASP ASVS ja OSSTMM-standardi. Hyödynnämme lisäksi asiantuntijoidemme ajantasaista tietoa tietoturvauhista ja haavoittuvuuksista.
Testauksessa sovelluksen tietoturvaa testataan käyttäjän ja mahdollisen hyökkääjän näkökulmasta. Lisäksi sovellukseen suoritetaan testejä, joilla löydetään mahdollisia haavoittuvuuksia ja heikkouksia. Asiantuntijan suorittamalla testaamisella pyritään löytämään sovelluksen käyttölogiikasta haavoittuvuuksia, joita ei havaita automatisoidulla testauksella.
Jatkuva sovellusten tietoturvatestaaminen on tämän päivän kyberkyvykkyyttä
Jatkuvan sovellusten tietoturvatestaamisen avulla muodostuu reaaliaikainen kuva tietoturvan tasosta. Toiminta on aina turvattu uhkia vastaan – ei vain yksittäisen testauksen hetkellä.
Reaaliaikainen ja ennakoiva testaustoiminta auttaa sovelluksen kehittäjää välttämään yllätyksiä ja antaa mahdollisuuden reagoida uhkiin nopeasti. Tämä helpottaa myös kehittäjien työskentelyä ja antaa luottoa sovelluskehityksen toimivuuteen.
Jatkuvan tietoturvatestauksen hyödyt:
- Jatkuvan testauksen avulla ennaltaehkäistään kyberriskien toteutumista; haavoittuvuudet tunnistetaan ja korjataan ennen kuin niistä koituu ongelmia.
- Mahdolliset virheet havaitaan ja korjataan kehityssyklissä nopeasti, jolloin uudetkaan uhkatekijät eivät ehdi tuottaa vahinkoa.
- Kehittäjien kanssa voidaan tehdä jatkuvaa yhteistyötä niin, että havainnot viedään suoraan backlogille kehittäjien korjattavaksi.
- Käytössänne on vuosittain asianmukaisesti testattu tietoturvallinen järjestelmä.
- Saatte sertifikaatin toteutetusta tietoturvatestauksesta jokaiselle julkaisulle.
- Sovelluksen tietoturvan tasoa pystytään jatkuvasti kehittämään ja tietoturvan tason seuranta on jatkuvasti ajan tasalla.
- Lisäksi tietoturvan tasoa on mahdollista parantaa räätälöidyillä suosituksilla ja ideoilla kehitystiiminne turvallisten koodauskäytäntöjen parantamiseksi.
- Palveluun on mahdollista sisällyttää myös tuotanto- tai testausinfrastruktuurinne haavoittuvuusanalyysi.
Haluatko tietää lisää jatkuvan testauksen palvelustamme?
Jatkuvan sovellustestauksen palvelutasot
Basic-taso
Basic-tasolla sovelluksen tietoturvatestausta toteutetaan jatkuvasti sovelluksen julkaisu- ja kehitysaikataulun mukaisesti. Sovelluksen riskitason kehittymistä ja tietoturvariskejä ja -puutteita seurataan suoraan kehitystiimin tiketöintijärjestelmästä. Sovellukselle suoritetaan lisäksi vuosittainen penetraatiotestaus haavoittuvuuksien ja niiden riskien laajempaa tuntemista varten.
Deep-taso
Syvemmällä tasolla kokonaisuuteen kuuluu lisäksi asiantuntijan arvio sovelluksesta löytyneiden tietoturva-aukkojen ja -riskien juurisyistä sekä ohjelmistokehityksen jatkuva tieturvan kypsyystason arvioiti ja kehittäminen OWASP SAMM -metodologiaan perustuen. Tähän toteutustapaan kuuluu shift left -periaate, jossa otetaan tietoturva vahvasti mukaan jo sovelluksen suunnitteluvaiheessa laadun kehittämiseksi.
Mahdollinen lisä: Infrastruktuurin haavoittuvuushallinta
Sovelluksen taustalla toimivan infrastuktuurin tieoturva ja haavoittuvuushallinta on mahdollista integroida jatkuvan testauksen kumppanuuteen.