Henkilöstön tietoturvakoulutus
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien tietoturvatietoisuutta sekä kykyä varautua esimerkiksi sosiaaliseen hakkerointiin ja sitä kautta parantaa organisaation toiminnan tietoturvan tasoa.
Koulutuksen aiheet
Koulutuksessa keskitytään syihin miksi tietoturva tulee huomioida ja miten mahdollisia väärinkäytöksiä tehdään. Lisäksi näytetään mitä väärinkäytöksillä voidaan pahimmillaan aiheuttaa. Sisältö, laajuus, syvyys ja kesto tarkennetaan vielä ennen varsinaista koulutusta.
Alustava sisältö
2NS:n eettiset hakkerit kertovat tosielämän esimerkein miten yrityksen työntekijät joutuivat hakkerin uhriksi ja miten itse pystyt tulevaisuudessa tältä välttymään työ- ja siviilielämässä. Esitystä tehostamaan esitetään livehakkerointia, jossa selkeästi näytetään miten hakkeri toimii. Demossa esimerkiksi näytetään miten työntekijän käyttäjätunnukset ja salasanat kaapataan.
Yleistä
- Koulutus on suunnattu henkilöstölle
- Kesto: esim. 1 – 3 tuntia sovitun mukaisesti
- Ryhmäkoot sovitun mukaisesti
- Koulutus keskittyy sosiaaliseen hakkerointiin
- Koulutuksessa pyritään vuoropuheluun
Sisältö
- Muutama sana tietoturvasta
- Mitä on sosiaalinen hakkerointi
- 3-4 erilaista case esimerkkiä
- Jokaisen esimerkin jälkeen analysoidaan kuinka tapaus oli mahdollinen
- Annetaan ohje kuinka välttää joutuminen vastaavan uhriksi
- Ihmisiä herätellään oivaltamaan itse
- Livehakkerointi-demo
- Koulutuksesta on hyötyä myös siviilielämässä
- Lopuksi muutama hyvä käytännön tietoturvaneuvo
Kouluttajat
Kouluttajat ovat 2NS:n eettisiä hakkereita ja kokeneita tietoturvan kouluttajia, jotka ovat tehneet yhteensä yli 1000 tietoturvaprojektia. Koulutuspalvelujamme käyttävät kymmenet suomalaiset suuryritykset, julkishallinto, ohjelmistokehitysyritykset ja finanssilaitokset (muun muassa Finnair, CSC – Suomen tieteen tietotekniikan keskus, Sato, Veikkaus). Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä koulutuksiimme. Lue vielä lisätietoa tietoturvakoulutuksen tärkeydestä blogistamme!